dimecres, 9 de maig del 2018

Green Planet Barcelona, festival de curtmetratges mediambientals. Institut de Vacarisses

L'institut de Vacarisses ha organitzat el concurs de curtmetratges de tema mediambiental d'abast mundial, el Green Planet Barcelona. Han rebut més de 300 vídeos!
La setmana del 7 al 12 de maig visionaran els finalistes. 


Títol: Green Planet Barcelona
Centre educatiu: Institut de Vacarisses
Coordinadors/es: Equip dinamitzador d'Escola Verda
Curs acadèmic: 2017-2018
Nivell: Secundària
Àmbit d'implicació: Centre
Competències: 
Comunicativa Lingüística i Audiovisual
Artística i Cultural
Tractament de la Informació i competència digital
Aprendre a aprendre
Autonomia i Iniciativa personal
Coneixement i Interacció amb el món físic
Social i Ciutadana
    GPB Promotional Video



    Àrees: Educació visual i plàstica, biologia, ciències naturals i ciències socials. Llengua anglesa

    Objectius:
    • Prendre consciència de l’entorn i el respecte envers ell.
    • Dissenyar i dur a terme un festival amb temàtica mediambiental. 

    Descripció:
    Green Planet Barcelona, és un festival internacional de curtmetratges centrat en medi ambient, organitzat per l'Institut de Vacarisses. La missió de Green Planet és promocionar i difondre produccions audiovisuals sobre temes mediambientals durant la setmana del festival i al llarg de l'any. 

    El Festival del curtmetratge Green Planet Barcelona vol convertir-se en el primer aparador mundial de curtmetratges sobre la temàtica mediambientals. Les projeccions són gratuïtes.

    Green Planet Barcelona es preocupa per l'educació. Per això, el festival selecciona diferents produccions entre les que es presenten per dissenyar un programa per a escoles amb l'objectiu de sensibilitzar i augmentar l'educació ambiental dels estudiants.

    Metodologia i recursos utilitzats:
    Festival Green Planet Barcelona, es celebrarà a Vacarisses, la setmana del 7 al 12 de Maig. Es tracta d’un festival de curtmetratges i documentals sobre medi ambient. 

    Qui hi podrà participar? Qui ho desitgi, alumnat del nostre centre, de qualsevol altre en la categoria ESCOLAR i qui així ho consideri a la categoria oberta a tothom. Els curts i documentals els mostrarem a les escoles del municipi, en primícia, durant la setmana del Festival. El nostre eslògan és #gogreen. 

    S'han rebut més de 300 curts de tot el món!

    L’alumnat que forma part de l’equip dinamitzador d’Escola Verda, juntament amb el professorat implicat, ha seleccionat 48 films, del totals rebuts, d’entre vint països diferents, com ara Taiwan, Iran, Brasil, Xile, França i molts d’altres que seran els finalistes.
    Aquests, han estat classificats en tres categories segons el públic al qual van adreçats:
    • Kids Alert (a partir de sis anys).
    • Teens Alert (a partir de dotze anys).
    • Global Alertness (a partir de setze anys).

    L’organització del Festival Green Planet Barcelona nomenarà un jurat format per professionals i persones vinculades al món del cinema, l’audiovisual, la comunicació, la cultura i el medi ambient. Després del visionat de tots els curtmetratges inscrits al festival, l’organització del festival seleccionarà les produccions que formaran part de la Secció Oficial i de la Secció Alternativa No Competitiva, i que es projectaran als diversos Espais del Green Planet Barcelona.

    El jurat serà l’encarregat de visionar els curtmetratges finalistes de la Secció Oficial i decidir els premis. El públic assistent a les projeccions serà l’encarregat de seleccionar, a través de votació, els premis del públic. L’organització del festival atorgarà Mencions Especials, si així ho considera.

    Valoració i /o conclusions: És una manera de fer conscients als alumnes i a tot el món de que cal un canvi en el mediambient. Aquesta manera és una oportunitat única ja que aquests curtmetratges poden arribar als legisladors nacionals i internacionals i als responsables de la presa de decisions per aconseguir un món millor.

    Conceptes clau: Mediambient, cinema
    Blog elaborat pel Centre de Recursos Pedagògics Vallès Occidental 2 amb la col·laboració d'Olga Cachón Marinel·lo, Xènia Claret Roigé, Marta Garcia Castañé, Mariona Mampel Gibert, Anna Mondéjar González i Laura Val Gangonells.