dimecres, 8 de març del 2017

Cursa solidària. L'Institut Ègara amb la Marató


L'Institut Ègara va decidir col·laborar amb la Marató de TV3 i amb la lluita contra l'Ictus organitzant una cursa solidària on tota la comunitat educativa va estar implicada.

Es va realitzar una cursa benèfica al barri de l'institut, amb la inscripció es demanava una aportació econòmica d'1€, que va anar íntegrament a la Marató. 

Coordinadors/es: Anna Berenguer, Jaume Cabanes, Mont Busquets
Curs acadèmic: 2016-17
Nivell: De 1r Eso a 2n Batxillerat. Tots els nivells

Àmbit d’implicació: Projecte de centre
Àrees: Educació per la ciutadania

Cada nivell tenia una tasca diferent i s'encarregava d'una part important per la realització de la cursa el dia 17 de desembre. 

El vestíbul de l'institut es va decorar amb lletres i paraules relacionades amb la solidaritat, dissenyades i creades pels alumnes del centre.  

Els alumnes de primer curs es van encarregar de realitzar els dorsals de la cursa i posar-los als participants el dia de la cursa. Els fulletons de propaganda va ser tasca dels alumnes de segon, qui també van haver de repartir-los pel barri i voltants.
Els nois i noies de 3r van organitzar l'avituallament de la cursa i van elaborar els diferents cartells necessaris per aquell dia. A més d'encarregar-se de les guardioles pels donatius extra pel dia de la cursa. Qui es van encarregar de les inscripcions van estar l'alumnat de 4t, tant a l'institut com a les escoles de primària de la zona (Josep Ventallòó Cesc Aldea i Pilarín Bayés). També van publicitar la cursa a les xarxes socials.
Pel que fa als alumnes de batxillerat, es van encarregar de la dinamització del projecte, de documentar la feina feta i fer un seguiment de les tasques dels companys de cursos inferiors. Van haver d'establir el recorregut de la cursa, les zones de control i buscar i demanar espònsors.  A més, van registrar el dia amb fotos i posteriorment van fer un vídeo amb aquestes. El dia de la cursa van assignar i repartir els càrrecs.  


Finalment la cursa es va realitzar amb èxit, va tenir una gran participació i tota la comunitat educativa de l'institut i les escoles adscrites va poder gaudir de les diferents activitats. 



Blog elaborat pel Centre de Recursos Pedagògics Vallès Occidental 2 amb la col·laboració d'Olga Cachón Marinel·lo, Xènia Claret Roigé, Marta Garcia Castañé, Mariona Mampel Gibert, Anna Mondéjar González i Laura Val Gangonells.