dilluns, 13 de juny del 2016

Projecte LECXIT a les escoles i instituts de Terrassa. Curs 2015-16

El dia 31 de maig de 2016 ha tingut lloc la Jornada de Cloenda del Projecte LECXIT del curs 2015-16. Aquest programa vol impulsar la lectura i ha estat dissenyat per la Fundació Jaume Bofill i promogut pel Servei d'Educació de l'Ajuntament de Terrassa i el Servei LIC (llengua, interculturalitat i cohesió social) del Servei Educatiu del Vallès Occidental II, Departament d'Ensenyament. Es va realitzar a la sala d'actes de l'institut Terrassa. Actualment ha aplegat a 101 alumnes voluntaris/es de secundària.


Descripció

Aquest curs 2015-2106 el programa LECXIT s’ha realitzat en tots els districtes de la ciutat, sota el lideratge del Pla Educatiu d’Entorn. Ha funcionat gràcies a la implicació voluntària de 7 persones adultes i 101 alumnes de 10 centres de secundària (Cavall Bernat, Cultura Pràctica, Ègara, Francesc Aldea, Goya, Investigador Blanxart, Joaquima de Vedruna, Les Aimerigues, Montserrat Roig, Ramon Pont i Terrassa)

que han acompanyat alumnes de 16 escoles de primària (Abat Marcet, Agustí Bartra, Cultura Pràctica, Font de l'Alba, Francesc Aldea, Joan Marquès Casals, Joan XXIII, Joaquima de Vedruna, Josep Ventalló, Marià Galí, Ponent, Ramon Pont, Roc Alabern, Roser Capdevila, Sant Llorenç i Vallès).
Els espais de realització del programa han estat les escoles mateixes, les Biblioteques del districte 2, 4 i 6. 
A l’inici del projecte es van fer quatre formacions del voluntariat. Des del mes de novembre les 108 parelles s’han anat trobant un cop per setmana per tal de realitzar activitats que fomenten l’adquisició de l’hàbit lector i el gust per llegir.

Número total de centres educatius participants: 26
Número total de parelles: 108
Blog elaborat pel Centre de Recursos Pedagògics Vallès Occidental 2 amb la col·laboració d'Olga Cachón Marinel·lo, Xènia Claret Roigé, Marta Garcia Castañé, Mariona Mampel Gibert, Anna Mondéjar González i Laura Val Gangonells.