dimecres, 2 de febrer del 2011

El Projecte d’Autonomia de l'ESC Marià Galí


Aquesta notícia parla del Projecte d'Autonomia de Centre a l'ESC Marià Galí, i quins canvis està experimentant el centre com a conseqüència de l'aplicació d'un Pla Estratègic, com ara la implicació de tota la comunitat educativa en el procés de d'innovació: no només del professroat, sinó també de les famílies.



Centre educatiu: Escola Marià Galí

Àmbit d'implicació: Pla Estratègic de Centre (PEC)

L'Escola Marià Galí, situat al barri de Can Boada del Pi de Terrassa, està impulsant un Projecte d’Autonomia de Centre (PAC).
 



La directora del centre, Maribel Morera, explica que la tasca educativa que es fa al centre va encaminada a aconseguir una escola pública de qualitat, acollidora, integradora i cooperativa. Per tal d’ aconseguir-ho és necessari que s’impliqui tota la comunitat educativa. És a dir, que per a poder aconseguir aquesta escola desitjada tenim com a condició indispensable  que l’escola i les famílies treballin conjuntament.

Per tal de treballar cap a aquest camí, el CEIP Marià Galí ha elaborat un tríptic informatiu per a les famílies on  se’ls explica què és el PAC (Projecte d’Autonomia de Centres), així com en quina mesura poden col·laborar les famílies per tal d’assolir els objectius del mateix. Podeu consultar aquest tríptic clicant aquí.

A més a més, l’escola va realitzar algunes jornades informatives on s’explicava en primera persona a les famílies tot allò explicitat al tríptic, i se’ls resolia tots aquells dubtes que tinguessin.

En definitiva, podem dir que ens trobem enfront d’una molt bona experiència d’implicació de les famílies en el Centre Educatiu. És a dir, que aquesta experiència ens permet fer un pas més cap a una escola inclusiva on cadascun dels membres de la Comunitat Educativa té un paper significatiu en l’educació dels infants.

A continuació, podeu veure una gravació on la Maribel Morera Martínez, directora del centre, ens explica com s’ha impulsat el PAC al centre i de quina manera n’estan fent partícips a tota la comunitat educativa:



Per últim, us enllacem la pàgina web del centre on podeu acabar d’ampliar aquesta experiència i/o cercar d’altre informació. Feu clic aquí per accedir-hi. 
Blog elaborat pel Centre de Recursos Pedagògics Vallès Occidental 2 amb la col·laboració d'Olga Cachón Marinel·lo, Xènia Claret Roigé, Marta Garcia Castañé, Mariona Mampel Gibert, Anna Mondéjar González i Laura Val Gangonells.