dimarts, 16 de desembre del 2014

Projecte confort acústic. So i soroll. Escola Rosella


El projecte sobre Confort acústic ha guanyat el premi Escoles Verdes l'any 2017.
Des del curs 2008-09 l'escola Rosella treballa el so i el soroll dins el projecte d'escola verda. Inicialment es  volia disminuir el soroll del menjador, a partir d’aquí es va anar ampliant fins avui on es treballa com a projecte indisciplinari a totes les àrees. En aquesta notícia es pot veure el reportatge de TV3 dins l'Espai Terra on s'explica el projecte i un enllaç al Bloc So i soroll on es pot ampliar la informació, hi ha recursos pels mestres, per les famílies etc... 

CoordinadoraCesca Rodríguez-Arias
Curs acadèmic: 2014-15
Nivells: Tots
Àmbit d'implicació: Centre
Competències: Comunicativa Lingüística i Audiovisual, Artística i Cultural, Tractament de la Informació i competència digital, Matemàtica, Aprendre a aprendre, Autonomia i Iniciativa personal, Coneixement i Interacció amb el món físic, Social i Ciutadana
Vídeo amb una mostra de projectes sobre el soroll i l'energia on hi participa l'escola Rosella:

Si cliqueu damunt el pos-it, podreu accedir al reportatge que el programa de TV3 “ESPAI TERRA” va filmar a l’ escola Rosella amb motiu del“DIA MUNDIAL SENSE SOROLL” 




So i soroll

Àrees: es tracta d'un treball transversal

Objectius del curs 2014-15: millorar el so en el gimnàs i en els passadissos.

Descripció

El curs 2008-09 els alumnes que feien 4t de primària van fer mesures amb un sonòmetre a les aules i espais de l’escola. Entrada a l’escola: des de la ràdio es van fer eslògans per entrar a l’escola amb tranquil·litat.
L’any 2012  dins el programa de TV3 “ESPAI TERRA” van gravar el projecte de l’escola.
Algunes actuacions i estratègiesque s'han portat a terme són: posar taps a les cadires per reduir el soroll, es fa el seguiment des de l’assemblea de delegats. 
Soroll al menjador: amb el suport econòmic de l’ajuntament es van baixar els sostres.
També es treball el relaxament en el menjador.
Disposen d'un aparell/sonòmetre: quadre amb figura d’orella que quan puja molt el soroll es posa vermella. Detecta el soroll. A totes les classes n’hi ha una, es treballa molt el so. Es vigila en activitats de taller, en treball individual no sempre.
Es consciencïa de la importància de reduir el soroll a les famílies a través dels alumnes.
Aquest curs els alumnes de 3r de primària fan un estudi de so a zones del poble.
S’han fet trobades amb altres centres de Catalunya que s’han interessat pel projecte. També s'ha fet referència al seu projecte en l'article Pedagogía contra el ruido de La Vanguardia. 
Tot forma part del projecte escola verda. Tot el professorat ha rebut formació sobre el projecte escola verda.

Conceptes clau: soroll, silenci
Blog elaborat pel Centre de Recursos Pedagògics Vallès Occidental 2 amb la col·laboració d'Olga Cachón Marinel·lo, Xènia Claret Roigé, Marta Garcia Castañé, Mariona Mampel Gibert, Anna Mondéjar González i Laura Val Gangonells.