divendres, 12 de desembre del 2014

Connectant móns. Institut Matadepera

L'institut de Matadepera participa en el projecte Connectant móns organitzat per Intermón Oxfam. Connectant mons és una proposta educativa telemàtica que combina l’activitat a l’aula i el treball en xarxa entre alumnat de 6 a 17 anys de diferents realitats culturals, econòmiques i socials, en la qual participen centres de tot el món.
Coordinadors/es: Laura Esplugues, Cesca Nogales, Íngrid Ballestar, Miquel Molina i  Javier Rebollo
Curs acadèmic: 2013-14
Nivell: 2n i 3r d'ESO
Àmbit d'implicació: Centre
Competències: Comunicativa lingüística, Tractament de la Informació i competència digital, Aprendre a aprendre, Autonomia i iniciativa personal





Objectius


En l’edició de Connectant mons del curs 2013-14 s'ha treballat, de nou, la injustícia alimentària amb propostes didàctiques, unint-nos al moviment global que lluita contra aquesta situació.

Els objectius plantejats en aquesta edició de Connectant mons són:

  1. Reconèixer la injustícia i les desigualtats que hi ha al món en l’àmbit alimentari, fomentant la reflexió, la conscienciació i la indignació davant la manca d’un dret bàsic: l’alimentació.
  2. Analitzar l’origen d’aquesta injustícia, per entendre les causes principals que provoquen la fam i les desigualtats alimentàries al món.
  3. Reflexionar entorn d’alternatives i de possibles solucions davant la injustícia alimentària per fomentar actituds i accions transformadores que contribueixin a pal•liar aquesta situació.
El divendres dia 21 de març uns 40 alumnes de 2n i 3r d'ESO van participar en la trobada presencial del projecte Connectant mons que es va dur a terme al Cosmocaixa.

Els objectius de la Trobada van ser:


1) Compartir experiències - conclusions de grups, i treure conclusions col·lectives

2) Adquirir un compromís de les escoles per dur a terme les accions d’incidència social/política que s’hagin acordat entre tots

El contingut de la trobada va ser:

Reflexionar sobre l’alimentació com un dret i la responsabilitat de tots per tal garantir la seguretat alimentaria. Es va vincular la reflexió amb la pobresa a Catalunya per tal de fer-ho més proper. 

Blog elaborat pel Centre de Recursos Pedagògics Vallès Occidental 2 amb la col·laboració d'Olga Cachón Marinel·lo, Xènia Claret Roigé, Marta Garcia Castañé, Mariona Mampel Gibert, Anna Mondéjar González i Laura Val Gangonells.