divendres, 15 de novembre del 2013

Projecte Natura. Institut Egara

Conjunt d'activitats relacionades amb la natura i l'entorn: l'hort del centre, estudi i manteniment del Parc Serra de Galliners, jornades d'astronomia amb l'objectiu de promoure el respecte i cura del media ambient en general i de l'entorn natural del centre en concret.


Centre educatiuInstitut Ègara
Coordinadors/esHermínia Aróztegui, Emili Bars, Mont Busquets, Conxa Grau, Teresa Maranges i Artur Moncal
Curs acadèmic: 2012-2013
NivellLa majoria d'alumnat de l'ESO i l'alumnat de periodisme de batxillerat a través de la Revista del centre.

Àmbit d'implicació: centre
Competències: Comunicativa Lingüística i Audiovisual, Matemàtica, Coneixement i Interacció amb el món físic, Social i Ciutadana
Àrees: Tecnologia, Ciències Naturals, Matemàtiques, Llengua
Objectius
L'objectiu principal d'aquest projecte és treballar l'entorn natural directe amb l'alumnat del nostre centre i ensenyar-los a conèixer, respectar i donar valor al
medi natural, començant pel que es té més a prop.
 
Metodologia i recursos utilitzats:

Les activitats que es porten a terme amb l’alumnat són:
· Coneixement i respecte per l’entorn participant amb la Patrulla Verda del centre i a través de crèdits d'ecologia.
· Jornades d’Astronomia: Activitat que s'amplia cada curs a l’alumnat de 6è de les escoles de primària del barri i les seves famílies.
· Diversos treballs de Ciències Naturals, Matemàtiques i Tecnologia on una part es desenvolupa al Parc Serra de Galliners elaborant un treball de camp en diferents parcel·les i fent-ne un estudi de les espècies vegetals que hi ha.
· Promoció i divulgació de les activitats a la revista “Què passa?” del centre.
· Manteniment de l'hort del centre que va a càrrec d'alumnat de diferents cursos en hores de desdoblaments i activitats alternatives

Valoració:

Aquest projecte ja fa més de 10 anys que funciona i el tenim força consolidat. Comptem amb la participació de professorat de diverses àrees.
És un projecte transversal i obert a les aportacions que es fan des de molts àmbits del centre, sempre enfocats en la cura de l’entorn i apropar a l’alumnat del centre al Parc de la Serra de Galliners i poder així consolidar actituds de respecte cap a l'entorn.
Entenem que aprendran a tenir cura de l'entorn si es fan “seva” una zona verda propera.

Conceptes clau:
Serra de Galliners, natura
Enllaç a la web del centre, clicant aquí.
Blog elaborat pel Centre de Recursos Pedagògics Vallès Occidental 2 amb la col·laboració d'Olga Cachón Marinel·lo, Xènia Claret Roigé, Marta Garcia Castañé, Mariona Mampel Gibert, Anna Mondéjar González i Laura Val Gangonells.