dijous, 3 de març del 2011

Treballem l'hort amb els companys de FUPAR a l'Escola Serra de l'Obac

L’ESC Serra de l’Obac col·labora, des de fa alguns anys, amb FUPAR en un intent de potenciar l’aprenentatge i gaudi dels més petits en el treball a l’hort. Un cop per setmana els membres de FUPAR es troben amb els alumnes d'educació infantil i els ajuden a treballar a l’hort (plantar, regar, cuidar, etc.).La resta de l'alumnat també fa hort amb la coordinació del professorat del centre.



Centre educatiu: Serra de l’Obac
Nivell
: Educació infantil     
Competències: Competència social i ciutadana, competència d'autonomia 
Àrees: es treballa de forma interdisciplinària
Àmbit d'implicació: Projecte d'innovació "Escola Verda"
Per veure més fotografies de l’hort feu clic aquí







Objectius:  Treballar l’hort amb els més petits i amb  l'ajuda  d'algunes persones de FUPAR. És una experiència de la que en deriven diversos objectius:
    • Promoure un aprenentatge actiu i basat en l’experiència i l’experimentació;
    • Aprendre i gaudir del treball a l’hort;
    • Promoure la inclusió social, així com la cooperació i l’aprenentatge mutu (gràcies a la col·laboració de persones de FUPAR).
L’Escola Serra de L’Obac participa en el Projecte “Escola Verda”. Una de les activitats d'aquest projecte és l’hort.
Alguns dels objectius generals d’aquest projecte d’Escola Verda, són:
-         Fomentar una ètica dirigida a la conservació i al respecte cap a la naturalesa (sensibilització cap als problemes medi-ambientals);
-         Potenciar pràctiques sostenibles (com el reciclatge, etc.);
-         Potenciar una alimentació sana (menjant verdures, fruita, etc.).
Descripció: 
    A l’escola Serra de l’Obac tots els nens treballen amb l’hort, els de primària ho fan amb la coordinació de la Blanca González i els més petits d’infantil ho fan amb la d’alguns membres de FUPAR. 


    Des de fa ja alguns anys els membres de FUPAR col·laboren amb l’escola Serra de l’Obac en un intent de potenciar l’aprenentatge dels més petits en el treball a l’hort, i fer-los gaudir del mateix. Per tal de fer-ho un cop per setmana els membres de FUPAR es reuneixen amb els infants i els ajuden a treballar a l’hort (plantar, regar, cuidar, etc.). No podem deixar de banda la idea de que aquesta activitat es doblement enriquidora, ja que ho és d’igual manera per als infants que per als membres de FUPAR. Així doncs, podem afirmar que aquesta experiència fomenta la inclusió social a l’escola.


    El vídeo recull l’experiència que acabem de descriure. En concret es veu com els membres de FUPAR treballen amb els infants de P5 del centre.

                           
                                                  
    Per últim, si desitgeu ampliar l’experiència o saber més sobre l’escola, feu clic aquí per accedir a la seva pàgina web. 
    Blog elaborat pel Centre de Recursos Pedagògics Vallès Occidental 2 amb la col·laboració d'Olga Cachón Marinel·lo, Xènia Claret Roigé, Marta Garcia Castañé, Mariona Mampel Gibert, Anna Mondéjar González i Laura Val Gangonells.