dilluns, 16 de desembre del 2013

L' Escola França participa en el projecte "Christmas around the world"

Els alumnes de 5e i 6e de l'escola França milloren les competències Comunicatives,   Artístiques i  Digitals amb un programa d' Intercanvi d'informació d'una escola de Florida (USA) i l'ús de les noves tecnologies, fan servir enregistrament en vídeo, representacions d'escenes, converses skype, correu electrònic i un blog comú on es recullen les diferents activitats. 
Centre educatiu: Escola França
Coordinadora: Àngels Rafael
Curs acadèmic: 2013-2014
Nivell: Cicle Superior
Àmbit d'implicació: Anglès
Competències: Comunicativa,   Artística,  Digital, 
Àrees: Llengua estrangera; Anglès
Objectius: Millorar la competència comunicativa en anglès.
Conceptes clau: Anglès; TAC; Nadal; Intercanvi; Florida.

https://sites.google.com/a/mckeelschools.com/christmas-around-the-world-project-2013-2014/student-projects-from-catalonia-spain
Metodologia i recursos utilitzats: Intercanvi d'informació entre alumnes de cicle superior i alumnes d'una escola de Florida (USA) sobre les tradicions i costums relacionats amb el Nadal. Es fa servir enregistrament en vídeo, representacions d'escenes, converses skype, correu electrònic i un blog comú on es recullen les diferents activitats.
Alumnes de 5e i 6e de l'escola França han entrat en contacte amb alumnes de Florida per intercanviar-se experiències sobre les tradicions nadalenques de cada país.
En el marc d'aquest projecte, els alumnes han tingut l'oportunitat d'explicar en anglès les tradicions catalanes i peculiars de la celebració de les Festes de Nadal a Terrassa. Els han escoltat els alumnes de segon de l’escola South McKeel Academy de Lakeland (Florida).

Els estudiants del França han realitzat un padlet walk, un vídeo i per acabar han realitzat un contacte via Skype amb alumnes americans intercanviant informació i fent-se preguntes per conèixer les diferents tradicions. A partir d'aquest contacte els alumnes s’enviaran e-mails per a seguir compartint informació. 
Els alumnes locals han fet preguntes sobre la seva escola, assignatures, horaris, etc. Els alumnes de l'altre costat de l'Atlàntic han volgut saber com decoràvem les cases i ens han ensenyat els seus stockings a punt de rebre els regals i també han explicat que reben la visita dels elfs a casa i l’escola per saber si es porten bé o malament. Ells, en canvi, estaven sorpresos del tió i els Reis Mags, ja que prèviament havien vist un vídeo fets per alguns alumnes de 5è i 6è mostrant aquestes tradicions.
Ha estat molt interessant pels nostres alumnes en comprovar que poden entendre’s amb alumnes americans amb una diferència horària de 6 hores. El projecte va començar per conèixer les tradicions d’altres països i ha esdevingut una motivació important pels alumnes d'entrar en contacte amb altres cultures, i entendre que una llengua estrangera serveix per comunicar-se.

El projecte ha estat possible gràcies a la col·laboració dels Mestres de cicle superior, el coordinador d’informàtica i la direcció de l'Escola Franca.

Valoració: Per als alumnes, i també per al professorat, ha estat molt engrescador i divertit. Hem treballat amb molt interès i intensitat per expressar-nos en anglès i poder donar a conèixer les tradicions nadalenques catalanes. És molt destacable la iniciativa dels alumnes en les sessions d'enregistraments de vídeos, converses Skype i esperem que continuï així ara que començaran els intercanvis epistolars per correu electrònic.


Blog elaborat pel Centre de Recursos Pedagògics Vallès Occidental 2 amb la col·laboració d'Olga Cachón Marinel·lo, Xènia Claret Roigé, Marta Garcia Castañé, Mariona Mampel Gibert, Anna Mondéjar González i Laura Val Gangonells.